Bestuur Stichting Africa Bee One!

In het Nederlandse bestuur van Stichting Africa Bee One! zitten 3 imkers, die vanuit hun passie voor het imkervak deze kennis ook uit willen dragen aan de doelgroep in Tanzania.

Janus Fleerakkers

 

Voorzitter

 

Janus heeft ervaring met ontwikkelingswerk in Papua Nieuw Guinea en Kenia. Hij heeft als docent gewerkt in het praktijkonderwijs. Janus is lid van de imkervereniging Ulvenhout.

George van Keulen

 

Secretaris

 

George heeft jaren gewerkt in Afrika op het gebied van landbouwvoorlichting en onderwijs. Als enthousiast imker zet hij zich graag in voor het introduceren van mens- en bij-vriendelijke methoden van imkeren

 

ing. Arnold Pelders

 

Penningmeester

 

Arnold is werkzaam geweest als manager in de bouw. Hij is lid en secretaris/penningmeester van de bijenvereniging “de Langstraat“.


De Stichting Africa Bee One! is een officiële stichting opgericht op 30 oktober 2009, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 17266062 als Stichting Africa Bee One ! , Brakenstraat 4 5151GM Drunen, gem. Heusden.

De Stichting is een ANBI geregistreerde organisatie onder nummer en heeft RSIN nummer 821439492.


NGO - St. Catherine Bee Keepers

De NGO St. Catherine Bee Keepers is de lokale stichting in Tanzania die is opgericht om in samenwerking met stichting Africa Bee One! de bijenteelt te bevorderen in de regio Karatu.

 

Het bestuur bestaat uit:

Zuster Scolastica Donga (voorzitter)

Passian Laurent (secretaris)

Zuster Noella Naman (penningmeester)

Andere bestuursleden zijn 2 vrouwelijke en 3 mannelijke imkers, waarvan er 2 door Africa Bee One! tot instructeurs getraind zijn.